TEKNOFER FOLYOLU YERDEN ISITMA STRAFORU

     Yerden ısıtma projelerimizde neden yerden ısıtma straforu kullanmalıyız? En sık sorulanlar arasındadır. Yine Teknofer zeminden ısıtma straforlarının üstün özelliklerini belirten makalemizi aşağıda bulabilirsiniz.

Montaj Kanalları

     Teknofer yerden ısıtma straforu panelleri kenarlarında bulunan erkek dişi kanallar sayesinde düz panellerde olduğu gibi zemine sabitlemekte uğraşılmayacağından işçilikten ve zamandan büyük kazanç sağlanacaktır.      Bilindiği gibi yerden ısıtma borularından alınan ısı borular arasındaki mesafeyle yakın ilişki içerisindedir. Dolayısıyla alttan ısıtma sistemlerinde düz strafor kullanımlarında her ne kadar lama klips gibi bağlantı elemanları kullanılsa da yumuşak malzeme yapısından üzerine basıldıkça borular yerlerinden çıkar.  Bazı yerlerde çok yakınlaşıp uzaklaşacaktır.Bu durum borunun her bir metresinden alınan ısıyı etkilediğinden yüzey konfor sıcaklığını olumsuz etkileyecektir.

    Teknofer yerden ısıtma straforu üzerinde bulunan mantar yapıları sayesinde yerden ısıtma borularının sabitlenmesini kolaylaştırarak çok daha homojen ısıtma sağlayacaktır.

     Teknofer yerden ısıtma straforu nun en önemli özelliği ve rakiplerine üstünlüğü üzerinde bulunan özel folyo kaplamasından gelmektedir. Üzerinde bulunan folyo kaplama 1 m² alanda binlerce oluşan prizleme suyu da denen şap suyunun şap betonuna ulaşarak ısı köprüleri oluşturmasını önler. Bu da yakıt ekonomisine çok büyük katkılar sağlamasıdır.

     Bunun yanı sıra Üzerinde bulunan folyo kaplama yansıtıcı yapısıyla ısınan yerden ısıtma borusundan kaynaklanan ışınımı yansıtarak yakıt tasarrufu sağlar.

    Teknofer , kaliteden ödün vermeyen iş partnerlerimiz için tasarladığımız, sahip olduğu taşıyıcı ayakları ve şap kanallarıyla tam bir mühendislik harikası mükemmel bir yerden ısıtma malzemesidir.

    Bilindiği gibi düz strafor kullanımlarında üzerinde bulunan şap ağırlığıyla yerden ısıtma borusu strafora gömülür. Borunun alt yüzeyinden yeterince fayda sağlanamayacaktır. Teknofer panel mantarlar arasında bulunan taşıyıcı ayaklar sayesinde yerden ısıtma borusunu yukarda tutar. Özel tasarlanmış şap kanallarıyla şap betonunu borunun alt yüzeyine de yayarak çok daha fazla şap betonuyla boru yüzeyinin temasına olanak sağlar. Isı transfer yüzeyini arttırır. Daha az boruyla daha fazla ısı transferine imkan sağlayarak çok daha az yakıtla mükemmel bir ısıtma gerçekleştirir.  

Teknofer Yerden ısıtma straforu Paneli Özellikleri

Hammadde   : Eps/Polistren Köpük

Yoğunluk : 30 Dansite (30 kg/m3)
Isı İletkenlik DEĞERİ : 0,036 W/mK
Kaplama : Polistren ve polietilen karışımı folyo
Ölçüleri  : 720 mm X 720 mm = 0,51 m2 /Adet
10 Adet = 1Paket  : 1Paket = 5,1 m2
Taban Kalınlığı  : 20 mm.
Set Mantar Kalınlığı : 20 mm.
Yüzeyde İzolasyon Kalınlığı :  30 mm Toplam kalınlık 40 mm
Setler arası Modülasyon Aralığı : 60 mm – 120 mm – 180 mm – 240  mm.

   

Klasik Yerden ısıtma  sistemlerinde kullanılan düz strafor dübellerle yere sabitlenmelidir. Aksi takdirde yerden ısıtma boruları döşendiğinde katlanacak, beraberinde Yerden ısıtma straforu nuda kaldıracaktır. Yerden ısıtma Straforu nu tabana sabitlemek için taban betonuna açılması gereken dübel delikleri oldukça zahmetli bir işlemdir.

     Uygulamalarınızda Teknofer paneli kullanırsanız, Panellerimizin kenarlarında bulunan erkek ve dişi kanalları üst üste geçirerek çok daha basit montaj imkanına sahip olacaksınız. Bu özellik size hızın kazançla doğru orantılı olduğu günümüzde işçilikten ve zamandan büyük avantajlar sağlayacaktır.

yerden ısıtma montaj hataları

     Teknofer Zeminden ısıtma Straforu üzerinde bulunan mantar tabakalar en önemli özellikleri arasındadır. Zeminden ısıtma uygulamalarında kullanılan borulardan her bir metreden aldığınız ısı, döşenen boru aralıkları birbirine yaklaştıkça azalırken uzaklaştıkça artacaktır. Dolayısıyla uygulamayı yapacak olan montaj ekibi, düz strafor kullanımında her ne kadar lama klips gibi ekipmanlar kullansa da starforun yumuşak yapısından dolayı üzerinde gezerken borular kurtulur.  Adeta bir yılan gibi bazı yerlerde birbirlerine çok yaklaşırken bazı yerlerde ise uzaklaşır. Bu da homojen olmayan sıcaklık dağılımlarına sebep olur. Üzerinde bulunan mantar yapı boruları sıkıştırırken , kurtularak boru aralıklarının bozulmasına ve sıcaklık dağılımındaki dengesizliğe izin vermez.

Teknofer özel folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu

     Teknofer zeminden ısıtma Straforu rakipleri arasından sıyrılmasını ve maksimum verimli yerden ısıtma paneli olmasını sağlayan belkide en önemli özelliği, panellerin üzerinin koruyucu özel bir folyo tabakasıyla kaplanmış olmasıdır.

           Bilindiği gibi klasik düz straforlu yerden ısıtma uygulamalarında, strafor üzerine naylon serilerek boru naylonun üzerine döşenmelidir. Burada Naylonun görevi, Şap içerisinde oluşan prizleme suyu diye adlandırılan şap suyunun kat betonuna ulaşarak ısı köprüleri oluşturması ve strafora zarar vermesini önlemektir. Üzeri folyo kaplı olmayan mantarlı straforlarda, mantar yapılarından dolayı naylon serilemeyecektir. Mecburen boru strafor üzerine tutturulacak ve oluşacak şap suyu strafora zarar verir. Taban betonundan ısı köprüleri oluşturarak binanın enerji verimliliğini önemli ölçüde bozacaktır.

          Teknofer Yerden ısıtma straforu mükemmel yapan bir diğer küçük ayrıntı ise mantarların arasında kalan küçük ayaklardır. Bilindiği gibi düz straforun üzerine boru döşendiğinde şapın ağırlığıyla boru strafora gömülecek ve strafor çok iyi bir yalıtım malzemesi olduğundan, borunun alt yüzeyinden şapa ısı geçişi çok azalacaktır. Yani borunun yaklaşık beşte birinden verim alınamayacaktır. Teknofer Yerden ısıtma Straforu panellerinde ise mantarlar arasında kalan küçük ayaklar boruyu yukarıda tutarken, mantarların ortasında kalan yuvarlak kanala şap girerek borunun tamamen şap tarafından sarılması sağlanmaktadır. Teknofer Zeminden ısıtma Straforu nun bu özelliği aynı PK Radyatörle PKKP Radyatör arasındaki fark gibi verimi maksimuma çıkarmak için tasarlanmıştır. Bu özellik sayesinde boruların ölü noktaları minimuma indirilirken, ısı transfer yüzeyleri arttırılarak mekanın ısınmasını sağlayan şapa çok daha az boruyla çok daha fazla ısı transferi sağlanmaktadır. 

 

YERDEN ISITMA NASIL YAPILIR? 

EĞİTİM VİDEOSU

     Yerden ısıtma nasıl yapılır?  Yerden ısıtmada yapılan hataları ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattığımız videomuzu aşağıdaki linki tıklayarak youtube kanalımızdan seyretmenizi öneriyoruz.